Телефонуйте за номером: +38 067 467 80 83
Пишить: [email protected]

Як підібрати пензлі для акрилових фарб?

0%
Як підібрати пензлі для акрилових фарб?

Акрилові фарби – тягучі та важкі. Щоб їх розводити, застосовують спеціальні розчини або більш рідку воду. Тому пензлі для них потрібно вибирати більш пружні.

Також пам'ятайте, що існує два типи фарб – декоративні та художні (більш тягучі). Для перших кисті вибирають не просто пружні, для кращого утримання фарби, а й м'які, щоб запобігти появі слідів. Це має значення, коли проводиться велика заливка одного відтінку. Для малювання тягучими акриловими фарбами в пасті потрібні більш пружні та жорсткі пензлики (для фактурності).

Які критерії враховувати?

Є кілька нюансів, на які потрібно звертати увагу перед покупкою:

  • Форма. Різні кисті використовуються для різних завдань, хоча не всі знадобляться вам у роботі. Наприклад, плоскі добре тримають фарбу і можуть використовуватися для широких мазків, заливки. При цьому кінчики та їх бічні частини підходять для створення тонких ліній, маленьких штришків. Круглі та загострені пензлики відрізняються гнучкістю, використовуються для опрацювання дрібних елементів та створення щільних мазків.
  • Розмір. Для кожного пензлика передбачено кілька розмірів - від 0000 до 24. Але хорошими кистями "неправильного" розміру буде складно користуватися, тому потрібно звертати увагу на цей нюанс. Якщо потрібно створити багато деталей, краще вибрати кисть невеликого розміру. При написанні пейзажів та інших масштабних робіт, краще користуватися великими пензликами.
  • Матеріал. Для недосвідченої людини кисті з натурального матеріалу будуть зручнішими, ніж зі штучної. Хоча для акрилових фарб більше підходять синтетичні, тому що вони дешевші, зносостійкі та пружні. Крім того, акрилова фарба може порушити цілісність натурального ворсу.
  • Жорсткість. М'які кисті добре тримають фарбу і підходять для різних типів фарби. Вони дозволяють робити тонкі лінії, промальовувати дрібні елементи. Вибираючи жорсткий пензлик, необхідно стежити за тим, щоб вона мала достатню пружність і гнучкість.

Перед покупкою кистей, перш за все, враховуйте тип використовуваних фарб (декоративні або художні), характер робіт та їх масштабність, а потім інші критерії. В ідеалі, краще мати кілька штук, наприклад, пару круглих м'яких та пару жорстких. Причому новачкам простіше працюватиме з синтетичними кистями, а не з тими, що виготовлені з натурального матеріалу.

Попереднє Як очистити пензель від акрилової фарби? Наступне Як вибрати мастихін для олійних фарб
To Top